Lek dubbelglas
Hoe ontstaat lek dubbelglas?
Het kan gebeuren dat dubbelglas of isolatieglas gaat lekken. Dat is niet fijn, want daardoor gaat de isolatiewaarde flink achteruit en is het zicht minder goed. Als de kader die de twee glasplaten van dubbelglas bij elkaar houdt niet meer luchtdicht is, ontstaat er een lek. Hierdoor wordt vochtige buitenlucht naar binnen gezogen door het drukverschil. Door verzadiging van het droogmiddel tussen de glasplaten met vocht, ontstaat er condens. Daarnaast kan het vuil dat met het condens-vocht meekomt ook vlekken veroorzaken in de ruimte tussen de glasplaten (de spouw).
De meest voorkomende oorzaken van een dubbelglas lek
Het voorkomen van vochtindringing begint bij het onderhouden van de verf en kit. Bij fabricagefouten wordt er meestal een fabrieksgarantie van 10 jaar gegeven op het dubbel glas. Met een levensduur van ongeveer 30 jaar, afhankelijk van het type en de kwaliteit van het glas, gaat dubbel glas lang mee.
Hoe kan ik een lek in dubbelglas herkennen?
U kunt lek dubbelglas als volgt herkennen: er is vocht zichtbaar in de spouw of er ontstaat een witte of blauwe waas door kalkaanslag In de ochtend en avond is het vocht of de condens het meest zichtbaar, aangezien er dan grote veranderingen zijn in temperatuur en luchtvochtigheid. Als u dit herkent en een oplossing zoekt, neem dan gerust vrijblijvend contact op met Glaspunt B.V..
Waarom kiezen voor Glaspunt B.V.?
- Meer dan 25 jaar ervaring
- Gegarandeerd de hoogste kwaliteit
- 24 uurs glasservice
- Alle verzekeraars
- Snelle levertijden en scherpe prijzen
Bel 085 106 1530 of vraag een gratis offerte aan!
De snelste glaszetter van Nederland. Erkende glaszetters. 24-uurs-glasservice. Wilt u uw glasschade herstellen? Onze erkende glaszetters helpen Glaspunt met haar 24-uurs-glasservice door heel Nederland. Bij glasschade zijn wij binnen 30 minuten bij... Lees verder